Las vacanças son lo moment qu' ai lo temps de faire la cosina. Aqueste an èra necessari perque a la fin del mes de Junh faguèri la descobèrta que a revolucionat ma vida: Intoleréncia al GLUTEN.
Sulpic, ai pas tròp compres çò qu' implicava: en fach s' agís de pas manjar de blat, de civada, de segal, òrdi. Coma aquò sembla simple: mas de blat n' i a de pertot pr'amor de la farina e n' ia que s' amaga darrièr de mots que sabem pas que son dins la manjalha. Per exemple dextrose, arôme....
N' ia tanben dins las potingas coma lo doliprane o lo que me donava lo ferre qu' aviá fugit.
Dempuèi 2 meses, ai pres la costuma de legir totes los engredients d' un paquet abans de crompar que que siá.
Solide mangi pas mai de pan!!! alara ai crompat una maquina de pan e ai cambiat las farinas: peses, castanha, milh, ris, blat negre ( que malgrat lo nom a pas de gluten). Lo problèma es que fau un pan qu' es pas aerat, e òc es lo gluten que fa los traucs! qu' es pas aisit de manjar al cap de 4 jorns.
Puèi ai pensat a las botigas chinesas que trabalhan a partir del ris! alara aquí: la chauchavièlha!!!!
vendon e donc se servisson de sacassas de glutamate, me soi sentida agressada per la laissa. Ièu qu' aimi los nems, e los plats vietnamiens soi proïbida dels restaurants asiatics, acabats!!
Aqueste estiu me soi entaïnada a faire la cosina sensa gluten, que anirai pas manjar a la cantina, pecaire. E mai pensèssetz qu' es pas tan mal per ma santat cal pensar a l'organizacion cada ser per preparar lo recapte del jorn d' après!!
dempuèi que m'o as dich qu'èras intoleranta al gluten, ieu tb agachi los ingredients veire se "aquò, lo pòs manjar". E ben paura... Es pas practic!
RépondreSupprimerLos nems, e los plats vietnamians te los pòdes far tu, tanben. Mas segur, as pas lo plaser del restaurant...
Coratge per la represa e l'orgnaizacion alimentària!!!
Djokovic is also sensitive to gluten: bon coratge
RépondreSupprimerroooo, lo punt comuuuuuuun
RépondreSupprimer