jeudi 8 mai 2008

debat a la francesa

un debat al parliament. enfin!! cambiament de l'article 2? una lei?
de discors de cada costat de l'emicicle. totes per demandar la reconeissença, totes d'acòrdi per dire qu'èra en mai , que i aviá pas cap de menaça per la cultura e la lenga francesa. totes per dire que se deviá ensenhar, que l'Estat deviá sostener quitament donar d'argent perque la transmission familiala se fa pas mai . 3 oras e mièja de parladissas positivas per de deputats que portavan las idèas enfin compresas. A la fin, 7 oras del vèspre Christine Albanel ministre de la cultura que respond
-que França pòt pas ratificar la charte européenne que l'apilcacion al maximun costariá tròp a l'estat e en mai seriá contre la constitucion.
-que l'ensenhament pòt pas èsser obligatòri
- que de dispositius existisson ja, que dins l'encastre d'una lei, los cal repertoriar
e prepausar de mesuras concretas.

tres oradas per una lofa, la paraula dels deputats mespresada: siatz contents vos avem autorizats a parlar mas podem pas avançar mai! tot aquò per una lofa!!!!

que de decepcion!

jeudi 1 mai 2008

primièr de mai

un ramelet de campanetas? Mai qu'aquò !! passegèri dins lo campèstre qualques kilometres en veitura? a patas?
e non a velò!!!!!!!!
per ièu, aquò es quicòm !! ai pas la costuma d'i montar sul velo!
aviái capitat de lo petar per l'utilizar pas mai. mas vaqui que lo reparator me l'a redreiçat. disiái qu'èra pas pro equipat: e ben visita a Decathlon e lo vaqui amb la panièra davant e lo pòrta paquets darrièr.

Pas mai d'excusas e me cal montar. un pichon dotzenat de quilometres, pas grand causa mas per ièu, ai fach d'espòrt per la jornada. ai pres la calor pendent 2 oradas. es ja quicòm.

ara los pompilhs, sabi ont son!!