dimanche 18 janvier 2009

la bugada, question d'educacion

vaqui l'annada novèla mas i a de causas que cambian pas. se cal totjorn organizar dins l'ostal. aquò es quicòm: un exemple es la bugada: ièu, a l'ostal m'an aprés que se fasia pas quand ièu, vòli mas al moment que podràs metre los vestits defòra, me cal aprofiechar del vent, del solelh e l'ivèrn de las oradas que es mai caud. ( 4 oras del ser es ja tròp tard)

Me cal tanben fa mèfi a çò que bugadi, que las caucetas ròsas n'ai de besonh diluns, es una obligacion puèi que las vòli cargar!!!! e vai te quérre me cal metre la maquina mentre que ièu voliai passar la dimenjada tranquilleta e doblidar las obligacions de l'ostal.

e aprés es pas acabat, tot es sec, mas pensi a las collègas, e tanben als collègas que van agachar se soi encara polida.. e se soi pas plan alisada: marca mal passeja!!

alara me cal trapar a la tele lo programa que pòdi "agachar" darrier la tauleta d'alisar. pas aisit: urosament Marcel Rufo ( mon idole!) fa una emission que pòdi escotar que sembla de la radio. çò que ditz lo meti pas en pratica qu'ai pas d'enfant mas o disi als amics, amigas que me parlan d'eles e dels mainatges que son de mai en mai dificiles de manejar....

alara merce a la bugada pòdi educar los enfants!!!!!

Aucun commentaire: