samedi 22 septembre 2007

ajuda

quand vòli ajudar qualqu'un ensagi de faire de causas a sa plaça per que recupere de temps per faire quicòm mai. Es un biais de faire. aquò pausa lo problèma que l'autre vei pas que fau un esfòrç. aquestas causas son a faire donc que siá l'un o l'autre.... fa pas res. çò qu'es plan es que son pas mai a faire. ièu, me trapi amb d'autras tacas que me revenon ara, que l'autre fa de mens en mens e ièu de mai en mai!!!

L'autre se'n va regularament e quora torna pensi que li farà plàser de trapar l'ostal netejat, recaptat.
finalament, l'autre torna dins un ostal preste a recebre de convidats e pensa qu'es considerat coma aquel que ven en visita. Mas es totjorn son ostal, remarca a votz nauta que ia de polsa endacòm. ièu o preni coma se foguèsse un repròchi.
resulta romegui de mai en mai, me preni per "cosette".

çò qu'ai comprés, e que trapi mai grèu es qu'es un biais de metre l'autre a l'escart e perque pas defòra. Se sentís coma un visitaire, qualqu'un de pas de l'ostal. A pas mai de plaça, es de mens en mens son ostal a el tanben. Tot çò que se voliá ajuda, facilitacion de la vida per l'autre fin finala engimbra un sentiment de rejet.
Lo camin me mena pas ont voliái!!!!!!!

5 commentaires:

Joan de Peiroton a dit…

:(

Coratge! Parlar dab l'aute que cau.

K a dit…

as rason o fau mas quand ai pron rondinat per ver pro de distància per parlar d'un biais mai objectiu possible.

Tam a dit…

es lo divan d'Enric Chapier, aqueu blog! Mdr!

K a dit…

l'agachava de temps en quora. A agut de succès en son temps!

Joan de Peiroton a dit…

Oc! Lo divan d'Eric Chapier, me'n brembi! Ara que i a los mubles d'Ikea montats per la Mela, que'us monta tota soleta, qu'ei tròp fòrta!