lundi 11 février 2008

escrivi pas ...canti

un quicòm que contunhi de far d'un biais regular es cantar. Cada diluns de ser, tot l'ivèrn i soi anada a la corala. lo programa aqueste an es la messa de Mozart! aviái ja coralejat mas una messa , te disi pas ! pas jamai. Bondiu qu'es complicat! D'oradas e d'oradas lo diluns de ser e tanben dins la setmana a l'ostal, amb lo CD o lo piano. quin trabalh! ça que là los progresses s'ausisson... las nòtas montan de mai en mai aisidament, las cadenas vocalizadas las encapi ara.
enfin, tot aquò per dire qu'èra mai naut que mon nivèl, qu'ai fach un esfòrç grossàs qu'ai besonh dels autres per téner la melodia.
puèi, cocanha! cantam tanben de varietat. e aquí! la paginas se viran, las nòtas caminan aital, qualques ajustaments ( ia quatre voses saique!) e vaquí les Flamandes, les sabots d'Hélène, Jolie Môme. Coma se se cantèsse solet, se dobriguèsse la boca e fai tirar!!

Fa qualques annadas èri dins una còla que aquò nos preniá la mesada! question de punt de vista, d'entraïnament, pas de mesprés.... de lagremas per i arribar.

4 commentaires:

Joan de Peiroton a dit…

òsca! Per cantar e per nos escriure que cantas. Ton nivèl de uèi es melhor que lo de ièr, e de progresses, ne faràs encara! A pas de rason que los progresses contunhan pas. Es aquò: sollicitar los neuronas, que lo cant se passa tanben dins lo cap, e pauc a pauc aquò que te semblava complicat o a las limitas de tas possibilitats sortirà tot naturalament sense esfòrç. Es un pauc coma un espòrt: cal de l'entraïnament. Es totafèt coma un instrument de musica, excepte que l'instrument de musica, siás tu meteissa. E cantar en grop, quina satisfaccion! Far part d'una corala, aquò es una ocupacion plan polida. M'agradariá poder vos escotar, e soi segur que soi pas solet.

K a dit…

los concerts se faràn te donarai las datas.
es mai que mai lo buf que ven,me canci de mens en mens quand me cal parlar fòrt!

Joan de Peiroton a dit…

Dels concèrts, nos cal saber las datas e lo lòc, alavetz!!!

Tam a dit…

osca per lo coratge d'èstre, de dire e de cantar.