vendredi 1 juin 2007

'arrivage' d'écrivains

A Montpelhier, es la dimenjada dels escrivans: son totes assetats los uns a costat desl autres, lor nom pegat endessús o endejós, amagat darrièr de molons de libres que deu baissar a flor e a mesura que la jornada avança. Son dins de gàbias dobèrtas e lo mond passejan davant.
quin trabalh! que cal saber legir de galís! lo títol del libre, lo nom del tipe, e la cara. Los uèlhs van e venon sens jamai s'arrestar sus pas res! Cossí far autrament?
Que pòt pensar lo tipe, assetat darrier los libres? Una jornada dins la calorassa del plan de la comèdia, dins la polsa, dins lo revolum montpelhierenc: es crebat sonque d'i pensar.
Espèra lo legeire que va venir quérre una dedicaça que n'aurà pas res a fotre tre que serà tornat a l'ostal. Agacha las braves gents que s'arrestan pas, que lo veson quitament pas.
Se sentir solet en soscant a la derision del rescontre? orgulh macat d'èsser pas reconegut?
Pòdon sentir çò que vòlon, lo legeire o sauprà pas.
ièu, pòdi totjorn pantaissar a un rescontre original, es pas l'endrech. Legissi.
es benlèu aquí lo rescontre vertadièr, dins lo libre.

3 commentaires:

Joan de Peiroton a dit…

Soi passat per aquí! M'agrada legir lo teu blòc, fa plaser de lo "fulhetar". Contunha aital, que fa gaug! Per ieu, lo plaser del rescontre es pas sonque dins lo libre, mas tanben dins los blòcs... Son un pauc coma de libres, finalament!! A prepaus, qu'as causit coma libre(s) a la fira, se te pòdi demandar?

Mela a dit…

ieu çò qu'aimi pas de la comedia dau libre, en mai dau mond e de que i daissi tròp de sòus, es que los autors qu'an pas de "clients" t'agachan quand legisses son nom e k'agachas son libre. E s'as l'ideia bestiassa de t'arrestar per fulhetejar lo libre, lo tip comença de charrar, e aprèp te sentisses
obligada
1- de charrar amb el, perk siás plan educada e quand te parlan, respondes
2- de crompar lo libre.

Es afrós.

E as rason, es pas l'endrech per far de rescontres.
Es l'endrech per aver la signatura d'un autor. Es ja akò me diràs.

K a dit…

ai pas res causit que soi una fan de bibliotèca. soi passada per veire los "people" coma Richard Bohringer,et Memona Hinterman.
soi a legir"les bienveillantes" et le dernier polar de Grangé,et lo de Ives Roqueta de la plega de A tots.